Voornemens ~ 03-01-2020

Het kan ook niet anders, het is januari en de blog gaat over goede voornemens. De kerstperiode is weer voorbij gevlogen. De kerstboom kan weer opgeruimd worden. De oliebollen en sterretjes waren weer een succes, 2019 is hiermee echt afgesloten. Het nieuwe jaar is van start!

Je hoort mensen alweer her-en-der ‘welke voornemens heb jij dit jaar?’. De antwoorden variëren weer van, net als voorgaande jaren, ‘afvallen’, ‘minder op Facebook’, ‘stoppen met roken’, ‘sparen’, ‘meer dingen doen waar ik gelukkig van word’, en ga zo maar door. En jij?

De vraag van 2020 is: Zouden mensen dit jaar ook vaker goede voornemens maken voor een beter milieu? Bijvoorbeeld ‘beter afval scheiden’, ‘dikkere trui in plaats van verwarming hoger zetten’, ‘vaker de fiets pakken’, ‘geen vliegvakantie meer’, ‘minder lang douchen’, ‘vegetarisch eten’, en ga zo maar door. Wat denk jij?

Maar ach, goede voornemens hoeven ook niet perse op 1 januari, maar mogen ook gerust op 2 april, 17 mei, 9 september of 28 november. Anders is het ook zo cliché, daar houden veel mensen dan ook gelijk weer niet van. Het zou wel top zijn, als we samen gaan voor meer duurzaamheid in 2020. Je kan er gedurende het hele jaar over nadenken en kleine ideeën bedenken wat jij zou kunnen doen voor een beter milieu.

Maar, wij hebben één voornemen bedacht, waarvan wij hopen dat je deze gelijk van ons overneemt en toepast: ‘Vaker de kringloop bezoeken om tweedehands artikelen te kopen in plaats van nieuw!’

Tot ziens in onze winkel in Amersfoort of Zwolle!

Blog door: Bertine, vrijwilliger bij Kringloop voor Red een Kind Zwolle