Veel gestelde vragen

 • Wat is het goede doel?
  De opbrengst van de winkel is voor stichting Red een Kind. Dit is een organisatie voor ontwikkelingssamenwerking die hulp biedt aan de armsten van armen in Afrika en Azië. Wil je meer weten over Red een Kind, kijk dan op www.redeenkind.nl

 • Welke vergoeding krijgen de medewerkers?
  Alle mensen die in en voor de winkel werken zijn vrijwilligers. Ze ontvangen geen vergoeding voor het werk dat ze doen. Zo draagt ieder op zijn/haar plek bij aan het mooie werk dat Red een Kind doet.

 • Hoe komen jullie aan de producten?
  Alle producten zijn aan ons geschonken door mensen die Red een Kind of onze winkel een warm hart toedragen.

 • Waar kan ik me melden als ik iets wil bijdragen?
  Een bijdrage kan je leveren door ons winkelteam te versterken. Meld je daarvoor bij de kassa van de winkel of stuur een mail aan de winkel. De adresgegevens kun je op de betreffende winkel-pagina vinden. Ook als je spullen aanlevert voor de verkoop draag je bij aan het goede doel. Natuurlijk kun je ook een financiële bijdrage leveren:
                           StichtingKLIMREK
                           NL31 RABO 0323 4724 78
  De stichting heeft een ANBI – status dus je gift is fiscaal aftrekbaar.

 • Welke spullen kunnen jullie gebruiken?
  Op deze website staat een lijst met spullen die door ons verkocht worden. Ook is er een lijst van spullen die we niet kunnen verkopen. Het helpt ons geweldig als je zelf al een selectie zou kunnen maken, omdat onverkoopbare spullen als afval door ons ingeleverd moeten worden en dat kost ons veel geld.

 • Zijn er ook dingen die jullie NIET kunnen gebruiken?                   Er zijn zeker spullen die voor ons niet verkoopbaar zijn. Dat kan liggen aan de beperkte oppervlakte van de winkel, maar zeker ook het soort spullen die gewoonweg niet door mensen 2e hands gekocht worden. Ook willen we de kwaliteit scherp in het oog houden. Op de website is daarom een lijst met voor ons onverkoopbare spullen opgenomen. Als iets onverkoopbaar blijkt, moeten we het zelf afvoeren als afval en dat kost de winkel geld. Graag dus je medewerking hiervoor.

 • Waar kan ik de winkel vinden?
  Elke winkel heeft een eigen pagina op deze website waar je het adres kan vinden

 • Wanneer is de winkel open?
  De openingstijden van de winkels kan je vinden op de eigen pagina van de winkel.

 • Mogen de medewerkers met korting kopen?
  Nee, als de medewerkers iets willen kopen, dan doen ze dat net als alle klanten voor dezelfde prijs.

 • Wat doen jullie met spullen die je niet verkoopt?
  Spullen die niet verkoopbaar maar nog wel bruikbaar zijn, worden soms aan de mensen van de voedselbank gratis aangeboden. Waar mogelijk worden ze bij andere kringloop-partijen aangeboden. Onverkoopbaar spul moet gewoon de afvalcontainer in. Dat kost veel geld en daarom vragen we u om kritisch te zijn op wat u ons aanbiedt. Soms zullen we ook spullen moeten weigeren. We hopen dat u daar begrip voor zult hebben.
  Staan artikelen in de winkel, dan houden we goed in de gaten of ze tijdig verkocht worden. Als het te lang duurt dan willen we nog wel eens afprijzen of een uitverkoop houden. 
   
 • Nemen jullie ook meubels en witgoed aan?
  Dat kan per winkel verschillen. Op de pagina van de betreffende winkel kan je daar meer informatie over vinden.
 • Waarom willen de vrijwilligers zich inzetten?
  De organisatie van de winkel heeft een Christelijke basis. Christus heeft ons laten zien dat we in ons leven oog moeten hebben voor de zwakken in onze samenleving. Op deze manier vullen de vrijwilligers dat heel concreet in.

 • Ook op marktplaats kan je spullen van de Kringloop voor Red een Kind kopen.
  Daar verkopen we de wat meer bijzondere of waardevolle artikelen. Ook als het niet meer in de winkel past wordt het op marktplaats gezet. Via deze link kan je dat bekijken:  https://www.marktplaats.nl/verkopers/26874590.html

 • Hoe blijf ik op de hoogte van de winkels?

Wij zijn actief op social media. Je kan ons vinden op Facebook, Instagram enTwitter.