Vakantie ~ 02-07-2021

Deze zomer zit vol verrassingen. Hoewel de aankondigingen er al op wezen, blijkt nu ook echt dat het corona-virus zich koest houdt. Dit betekent dat we de mondkapjes afgelopen week in de kast mochten opbergen en we weer eens uitgebreid kunnen shoppen.

Tjonge, dat was nodig ook! Vorig jaar, toen we nog meer met het virus te maken hadden, heb ik bijna geen kleding gekocht en ook van de winter heb ik alleen mijn oude spullen aangehad. Ik ging nergens heen, had geen feestjes en ook het werk bij de kringloop lag een poos stil. Dus nieuwe spullen had ik niet nodig. Maar nu de maatregelen zijn versoepeld, kunnen we eindelijk ouderwets op vakantie! Naar de zon zelfs! Dat schreeuwt om een nieuwe garderobe, want wat in mijn kast hangt is : a) bedroevend weinig in de maat die ik nu draag en b) hopeloos verkleurd en uit de mode.

Sinds ik bij de kringloop werk, heb ik me wat meer verdiept in de achtergrond van de kledingindustrie. Pff, dat is een pittig verhaal. Er is maar weinig duurzame en eerlijke kleding voor een redelijke prijs te koop in Nederland. Gelukkig zijn er steeds meer mensen, en dus steeds meer bedrijven, die kiezen voor eerlijke kleding, maar er is nog een lange weg te gaan. De beste manier om eens ouderwets en verantwoord te shoppen is dus in de kringloopwinkel.

En laat onze kringloopwinkel nou net een megagrote kledingafdeling hebben geopend!  Aan onze kleding komen er geen kinderhandjes aan te pas, alleen de handen van de vrijwilligers 😊. Daarom mag ik van mezelf alles meenemen wat ik leuk vind. De helft zal ik wel niet dragen tijdens de vakantie, maar ik ben een vrouw en prop nou eenmaal graag een koffer vol, zodat ik ter plaatse lekker wat te kiezen heb. Een maxi-jurk, een megaleuk rokje, een ruimvallende top en oei… dat jasje… zal ik? Hij staat me in ieder geval goed, maar ik heb er niks bij om te combineren. Ik loop door naar de broeken en zie daar een linnen broek. Ja, dat gaat hem helemaal worden. Enthousiast duik ik het pashokje in.  Joepie, het past me allemaal. Nu nog een zonnehoed en een grote zonnebril… Ook daar kan ik uit allerlei modelletjes kiezen. Een beeldig geel gympje erbij en ik ben klaar voor vertrek.

Ik wens jullie allemaal een geweldige zomer toe enne… mocht je nog kleding nodig hebben? Ik kan onze kledingafdeling van harte bij je aanbevelen! Gele gympen zul je er waarschijnlijk niet meer vinden, maar er hangt nog heel veel ander leuks!