Sinterklaas ~ 04-12-2020

Voor veel mensen gaat Sint hun deur voorbij dit jaar. Ook bij ons thuis wordt het feest niet gevierd. Met 3 puberzonen, die niet van knutselen houden, maakte mijn idee van een surprise-sint geen schijn van kans. Ook het sinterklaasjournaal en de pietendiscussie gingen onze schoorsteen voorbij. Zelfs pepernoten zijn nog niet in ons huis gesignaleerd. Toch ben ik helemaal in de sinterklaas-stemming. Hoe dat komt, vertel ik je graag.

Het werken bij de kringloopwinkel heeft me een hoop geleerd. Ik heb gemerkt dat er veel meer mensen bestaan die naar een ander omzien, dan ik vooraf had gedacht. Afgelopen week kregen we van een klant een lief kaartje en een doosje met chocolade. Een bedankje  voor alle vrijwilligers die zich alle weken inzetten voor Red een Kind.

Ook kreeg ik een mail van een grote winkelketen. Of ze (nieuwe) spullen mochten doneren. Erg graag natuurlijk! Op vrijdagmiddag was het zover. De vrachtwagen zou om 13 uur arriveren. Wij stonden al met 7 vrijwilligers vol verwachting klaar om de vrachtwagen uit te laden. Het werd 13:15, het werd 13:30 uur… het wachten duurde voort.  Om 13:45 uur draaide de vrachtwagen eindelijk ons terrein op en werden we bedolven onder de prachtigste spullen! We voelden ons erg verwend. Het leek wel of Sinterklaas zelf was langs geweest.

Het mooie van dit verhaal is, dat wij deze spullen nu kunnen verkopen, zodat we met het geld dat dit opbrengt, weer projecten kunnen ondersteunen van Red een Kind. Sinterklaas is van oudsher een feest van krijgen en geven. De klant krijgt de mooiste aankopen die je maar bij een kringloop kunt vinden en wij maken andere mensen blij! En dat is wat mij betreft waar het sinterklaasfeest echt om gaat…