Schatzoeken ~ 06-03-2020

De ene unieke vondst.

‘Wat een prachtige dingen verkopen jullie! …”

is een aardig tussenzinnetje, wat we nogal eens horen. Wat een prachtige dingen…ja dat hebben we inderdaad. Ook bij andere kringlopen kun je ontegenzeggelijk ‘prachtige dingen’ vinden.

Ben je zo’n kringloper die uit is op die ene vintagelamp of een antieke koffiepot? Houd je van speciale vintage gordijnenstof? Wil je je tin-verzameling uitbreiden? Elke kringloop heeft wel zulke pareltjes.

Maar toch… chauvinistisch als ik ben; onze winkel is een kringloop+. We hebben ‘meer van dat soort spul’ . Hoe dat komt?

Red een Kind is een organisatie die 50 jaar bestaat. Vele trouwe mensen ondersteunen al jaren kinderen (lees; hele gemeenschappen) met geld en liefde. Red een Kind heeft een gunnende naam. En zo zijn al die mensen die meedoen, ook gunnende mensen.

Hebben ze dingen over…. ook mooie, goede en soms dure spullen? Dan mag het -als het weg moet- naar Red een Kind. Want het is – voor het goede doel!

Dat merken wij in ons magazijn, waar al die dingen worden ingebracht. Tussen alle gewone glazen, lijstjes, waxinelichtjeshouders en boeken zitten steeds mooie en unieke vondsten. Zo kan het jou overkomen dat je zoekt naar een nieuwe koffiekan en ook naar huis gaat met een bijzonder en zeldzaam ornamentje voor een habbekrats. Dat is vindersgeluk; zei een collega.

Heerlijk dat schatzoeken.

Doe je mee?

Blog door: Elizabeth, vrijwilliger bij Kringloop voor Red een Kind Zwolle