Private shopping ~ 05-03-2021

Hoera, we mogen weer! Vanaf deze week gaan we op afspraak open. Dat betekent dat je als klant 20 minuten de tijd krijgt om de pareltjes uit de kringloop te vissen. Nu is vissen meestal een zaak van veel geduld, maar vandaag tikt de klok gestadig door. Hoe kun je een leuke winkelervaring opdoen binnen de gestelde tijd? Ik nam de proef op de som.

Ik ga zonder verlanglijstje (maar hé ik ben een vrouw, ik heb geen lijstje nodig😊) de winkel binnen. Hè, het voelt goed om hier weer te zijn. Mijn collega’s hebben de winkel gevuld en in de voorjaarsstemming gebracht. Ik blijf gelijk ‘hangen’ in de etalage. Omdat ik aan het proef-winkelen ben, kijk ik voor de zekerheid op mijn horloge; 5 minuten zijn er inmiddels verstreken. Ineens komt er een soort gejaagdheid op me af en ik laat de etalage voor wat hij is. Techniek heeft niet echt m’n interesse, dus die afdeling kan ik alvast overslaan vandaag. Op naar de afdeling creatief. Nu alle winkels gesloten zijn, is mijn knutselvoorraad thuis flink geslonken. Yes, daar sla ik flink mijn slag. Op naar de decoratie dan. Met een schuin oog controleer ik mijn horloge. Ik heb nog 12 minuten. Dat gaat goed. Een vaas verdwijnt in mijn winkelmand en ook nog een bosje met droogbloemen. Mijn stemming wordt met de minuut beter. Hoezo, vrouwen kunnen niet snel winkelen? Ik ga als de brandweer!

Speelgoed heb ik niet nodig, hoewel, daar zie ik vanuit mijn ooghoek een hele mooie puzzel. Nou ja die kan er ook nog wel bij. Waar ik normaal gesproken mezelf aan een soort van budget houd, ga ik mezelf vandaag te buiten aan al het leuks dat ik zie.

Gauw door naar de kledingafdeling. Ik heb van een afstandje al gezien dat daar allerlei kleurige lentekleding hangt. Het is rustig in de winkel. Ook weer een voordeel van private shopping, ik begin me steeds meer een beroemdheid te voelen. Daar zie ik een beeldig jurkje hangen, die pak ik gelijk mee. Passen doe ik thuis wel weer. Een vrijwilliger komt kijken of ik het allemaal een beetje kan vinden. We kletsen kort even bij over hoe fijn het is om weer eens ‘gewoon’ te winkelen.

Ai, de tijd vliegt als je plezier hebt. Nog gauw pas ik die lichtbruine lage laarsjes en dan is het tijd om af te gaan rekenen. Mijn budget wordt ruimschoots overtreden, maar ik voel me heerlijk. Het was veel te lang geleden dat ik zo’n voldaan kringloopgevoel had. Nu snel naar huis om mijn outfit te passen en dan? Maak ik direct een afspraak voor volgende week!