Feest ~ 04-10-2019

Blog door: Monique Luteijn

De herfst is definitief begonnen. Ik ben al een keer of vijf  drijfnat geregend en mijn zomerkleding is deze week dan ook maar weer naar zolder verhuisd. Tijd om de winterkleding tevoorschijn te halen.

Ik weet niet hoe het jullie verloopt, maar ik vind dat een spannend moment. Niet alleen omdat ik altijd weer dingen in de ‘winterdozen’ tegenkom die ik was vergeten, maar vooral… en de dames onder ons herkennen dit misschien: past alles nog?

Ik begin maar met de truien,  die vormen geen enkel probleem. Fluitend leg ik het ene na het andere kledingstuk aan de kant, totdat ik ineens mijn adem inhoud. Want ja, daar ligt ie, mijn iets te strakke, prachtige zwarte broek. Leuk voor kerst én voor een feestje, zo’n broek die je in de winkel leek toe te schreeuwen: koop mij!! Maar ja, wel een maatje te klein natuurlijk. Ik kijk naar beneden en ik kijk naar de maat van de broek. Oef, dat wordt nog spannend.

Ik zal je de gymnastiekoefeningen besparen die ik daarna uithaalde om de broek omhoog te trekken. Liggend op mijn bed, haal ik de gekste capriolen uit, maar na een paar minuten geef ik het op. Het gaat helaas niet lukken dit jaar. Zuchtend leg ik de broek op de ‘kringloop-stapel’.

A.s. zaterdag is het groot feest bij de kringloop. De winkel waarmee we precies 6 maanden geleden zijn begonnen, wordt officieel geopend door de wethouder. Het zou de perfecte broek zijn geweest voor de feestelijke opening.

Het feest gaat natuurlijk gewoon door. Ik heb nog een andere, prima outfit voor de gelegenheid en ik ga er verder niet over kniezen. Maar mocht je die ene, geweldige zwarte broek zoeken, die dus geschikt is voor kerst én een ander feestje, kom dan vooral naar de kringloopwinkel van Red een Kind. Want daar ligt ie. Te wachten op iemand die er veel plezier van gaat hebben! De rest van de kledingafdeling is ook gevuld met mooie spullen, dus laat het feest maar beginnen!