Verslaafd ~ 06-09-2019

Blog door: Monique Luteijn

Sinds ik zelf bij een kringloopwinkel werk, kom ik er haast nooit meer: de andere kringloopwinkels! Toch was ik zelf ook ééns, niet zo heel lang geleden, zo’n groot ‘kringloop-fanaat’. Moeiteloos ging ik van winkel tot winkel, soms zelfs wel tot vijf op een dag.

Als een echte verslaafde, werd ik onrustig wanneer ik meer dan twee weken achter elkaar geen nieuwe koopjes had gescoord. Geen ‘mind-blowing’ nieuwe vintage schatten had gevonden.

En nu? Ik kom er simpelweg niet meer. Geen tijd en een overvloed aan oude spullen, betekende het einde van mijn verslaving.  En ergens is dat toch jammer. Iedere verslaafde weet dat er geen fijnere manier is om je weekend te beginnen, dan toe te geven aan die ene zwakte. Voor de één is dat een groot glas wijn, voor de ander een flinke dosis sport en voor mij dus de kringloopwinkels.

Groot was dan ook mijn verbazing toen ik erachter kwam, dat er zoiets bestaat als een ‘kringloop-app’. Dit betekende;

  1. Dat er dus nog meer mensen bestaan die, zoals ik, hun weekend pas als weekend bestempelen als ze op z’n minst twee kringlopen hebben bezocht
  2. Dat iemand de moeite had genomen om ALLE (alleen het wóórd al bezorgt me kippenvel!) kringloopwinkels op een rijtje te zetten, inclusief adressen en openingstijden, om verslaafden zoals ik een geluksmomentje te bezorgen.

Hoe kon het dan gebeuren dat ik, als ware ‘kringloopjunkie’ niet afwist van deze app? Het antwoord is simpel. De eenvoud van het idee is briljant, maar voor mij onverwacht. Net als het feit dat er kringlooproutes blijken te bestaan, een kringloopwebsite en ga zo maar door.

Nu is het mijn doel geworden om met onze kringloopwinkel Red een Kind op al die sites, apps en andere social media terecht te komen. Koortsachtig ben ik op zoek naar die ene site, die app waar wij nog niet op staan als kringloopwinkel. Er gaat geen dag voorbij of ik… oeps… en ineens kom ik tot het besef: ik ben (weer) verslaafd!

Is het erg? Nee, het lijkt me redelijk onschuldig. Maar is het een heftig geval van? Ehhh… ja dat wel. Dus als u een website kent, een app bedacht heeft of een ander interessant medium beheert, neem dan gelijk contact met me op. Namens deze verslaafde zeg ik; bedankt!